Vuković: DPS politički stub građanske, nezavisne i sekularne Crne Gore

 Vuković: DPS politički stub građanske, nezavisne i sekularne Crne Gore

izvor FOS media

Koordinator Odbora za pripremu Kongresa DPS-a Ivan Vuković kazao je u intervjuu za Pobjedu da ne razmišlja o visokoj partijskoj funkciji nakon Kongresa, ali da je zadovoljan prijedlozima opštinskih odbora vezanih za kadrovsku reformu partije.

“Mi smo državotvorna partija. Zato, kao što smo to činili dok smo bili na vlasti, i iz opozicije ćemo djelovati odgovorno u odnosu na državne i nacionalne interese Crne Gore. O tome najbolje svjedoči i konstruktivna uloga predsjednika Đukanovića koji je u roku kraćem od onoga što podrazumjeva zakonska procedura predao mandat za sastav nove vlade Zdravku Krivokapiću i nijednim svojim potezom za sada na bilo koji način nije pokušao da uspori tranziciju vlasti u Crnoj Gori”, rekao je Vuković.

Na pitanje da li su tačni medijski navodi da bi mogao biti na jednom od potpredsjedničkih mjesta u partiji, Vuković kaže da ne razmišlja o tome.

“Imajući u vidu značaj predstojećeg Kongresa ne samo za DPS, nego za političke prilike u Crnoj Gori u cijelini, bilo mi je jedino važno da dam sve od sebe kako bi on uspio i kako bismo poslali poruku političke snage i optimizma, koji nam je veoma potreban u ovom trenutku. DPS je politički stub nezavisne, sekularne, multietničke, građanske i evropske Crne Gore. U ovom trenutku, to je jedino o čemu mislim”, naveo je Vuković.

On kaže i da stil političke borbe DPS-a nikada neće biti onakav kakav je bio stil političke borbe političke konkurencije do 30. avgusta.

“Kazao sam i ponavljam, bez obzira na to koliko su teški izazovi sa kojima se u ovom trenutku suočavamo, DPS nikada neće pristati da djeluje na način na koji je to radio, primjera radi, Demokratski front”, poručio je Vuković.

Optimista po pitanju izbora u Nikšiću

Kaže i da je optimista kad su predstojeći lokalni izbori u Nikšiću u pitanju.

“U prvom redu zato što je lokalna vlast na čelu sa DPS radila jako kvalitetno i svako ko neko vrijeme nije bio u tom gradu prepoznaje ogromne promjene koje su se desile u posljednjih nekoliko godina. Osim toga, čini mi se da aktuelni politički trenutak utiče u tom smislu pozitivno na raspoloženje ljudi, jer bez obzira na to za koga su glasali 30. avgusta, ljudima je u sve većem broju jasno da je Crna Gora krenula u jednu avanturu koja sve nas može skupo da košta kao poljedica neznanja i neiskustva onih koji je trenutno vode i, istovremeno, dominantnog raspoloženja da se po svaku cijenu teba svetiti DPS-u i onima koji vjeruju u našu politiku”, naveo je Vuković.

Vjeruje da će, kako kaže, građanski i antifašistički, dakle evropski Nikšić, dati jasan odgovor na ono što se dešava u Crnoj Gori u posljednjih nekoliko mjeseci.

“Odnosno poručiti da se ne miri sa pokušajima urušavanja fundamentalih vrijednosti na kojima počivaju mulitietničko i građansko društvo i naša država”, zaključio je Vuković.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još