Za 70.000 brzih testova 210.000 eura

 Za 70.000 brzih testova 210.000 eura

izvor gov.me

Apoteka “Montefarm” zatražila je od Ministarstva zdravlja sredstava za nabavku 70.000 brzih testova na kovid-19 za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u vrijednosti od 210.000 – navodi se u informaciji koju je na jučerašnjoj sjednici usvojila Vlada.

Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, povećan broj zaraženih, kao i proširene kapacitete labaratorija, kako se ističe, došlo je do povećanja zahtjeva, a ispitivanjem na prisustvo koronavirusa.

– Prethodne zalihe dijagnostikuma i potrošnog materijala koje su obezbijeđene iz budžeta zdravstva, kao i iz sopstvenih sredstava i donacija su pri kraju i neophodno je što prije obezbijediti sredstva za njihovu nabavku – piše u informaciji.

Navodi se da je 10. januara Ministarstvo zdravlja tražilo mišljenje od Ministarstva finansija i socijalnog staranja o obezbjeđivanju sredstava.

– Ministarstvo finansija i socijalnog staranja dostavilo je mišljenje 24. januara u kojem su naveli da se sredstva obezbijede u okviru planiranih sredstava Fonda za zdravstveno osiguranje ili iz sredstava Tekuće budžetske rezerve uz prethodno dobijenu saglasnost Vlade Crne Gore – navodi se u dokumentu.

izvor PORTAL RTCG

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još