Za dan kažnjen 131 neregistrovani vozač

 Za dan kažnjen 131 neregistrovani vozač

izvor FOS media

Policija je 21. aprila u više gradova sprovodila akciju „Stop neregistrovanim vozilima“ i kaznila 131 vozača jer su vozili neregistrovano vozilo.

Tokom realizovanja akcije kontrolisano je 1.205 vozila.

”Zbog upravljanja vozilom kojem je istekla važnost registracije, samo tokom jednog dana, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobracaja na putevima, registrovan je, sankcionisan i isključen iz saobraćaja čak 131 vozač i vozilo što čini više od 10% broja kontrolisnih. Ovaj podatak posebno zabrinjava, imajući u vidu rizike i posljedice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim vozilom, pored toga što ovakvim ponašanjem svjesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živote svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju”, kazali su iz Uprave policije.

Oni apeluju na vozače, da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju i podsjećaju da upravljanje neregistrovanim, pa samim tim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju, ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje.

”Službenici saobraćajne policije će, u skladu sa zakonom, pored redovnih aktivnosti, nastaviti sa sprovođenjem pojačanih kontrola i ciljanih akcija, kako bi se neodgovorno ponašanje pojedinih vozača svelo na najmanju moguću mjeru, a ukupna bezbjednost naših građana, kao učesnika u drumskom saobraćaju, podigla na još veći nivo”, kazali su iz UP.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još