Za Novu godinu i Božić može se vani nakon 22 sata

 Za Novu godinu i Božić može se vani nakon 22 sata

foto TO Ulcinj

Naredbama Ministarstva zdravlja za sprečavanje širenja koronavirusa predviđeno je da se ukida policijski sat, koji počinje od 22 sata do 5 sati idućeg dana, od 22 sata 24. decembra do 5 sati 25. decembra, od 22 sata 31. decembra do 5 sati 2. januara 2021. godine, te od 22 sata 5. januara do 5 sati 7. januara.

To je objavljeno u Službenom listu Crne Gore , a obuvaćeno izmjenama člana 3 prethodnih mjera u okviru naredbe resora za zdravlje.

U Službenom listu od 21. decembra u članu 3 bilo je precizirano da se “izuzetno dozvoljava izlazak iz objekta stanovanja 24. decembra od 22 sata do 5 sati ujutro, 25. decembra, te 5. januara od 22 sata do 5 sati ujutro i 7. januara, radi prisustva vjerskom obredu, uz poštovanje mjera”, piše Pobjeda.

Prema prethodnim mjerama Ministarstva zdravlja za suzbijanje širenja koronavirusa predviđeno je da je dozvoljen međugradski saobraćaj radnim danima do 22 sata, kada počinje policijski čas. To je potvrđeno mjerama iz novog Službenog lista, zato što se član 5, koji je izazvao konfuziju zbog ranije najave Ministarstva zdravlja da se novogodišnje i božićne praznike zabranjuje međugradski saobraćaj, briše.

Izmjenama je predviđeno i da fitnes centri mogu da rade od 5 sati do 20 sati, dok je ranijim mjerama bilo propisano da mogu raditi do 18 sati.

Na snazi ostaje zabrane međugradskog saobraćaja za dane vikenda, tačnije od petka u 22 sata do ponedeljka u 5 sati.

Mjerama je zabranjeno organizovanje dočeka Nove godine na otvorenom i zatvorenom.

Ova naredba stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

Prethodne mjere Ministarstva zdravlja izazvale su oštru reakciju društva, zato što je ocijenjeno da dozvola izlaska iz objekta stanovanja tokom policijskog časa isključivo vjernicima za vrijeme praznika, uz poštovanje mjera, predstavlja selektivnost i diskriminaciju.

f
Foto: Printscreen

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još