Za službena putovanja više od dva miliona eura

 Za službena putovanja više od dva miliona eura

Izvor: Gov.me/B.Ćupić

Iako je Crna Gora pogođena ekonomsko-socijalnom krizom i veliki broj građana nema ni za osnovne životne namirnice, a posljedice epidemije korona virusa sve su izraženije, državni organi su i dalje široke ruke kada su u pitanju službena putovanja. To pokazuje budžet za 2021.godinu, kojim su za službena putovanja predviđeni milionski iznosi, piše Dan.

Naime, budžetom za ovu godinu je za tu stavku izdvojeno preko dva miliona eura, tačnije 2.049.235 eura.

Ministarstvu finansija i socijalnog staranja je za putovanja određeno 638.150 eura.

Od 346.139 eura, koliko je planirano da bude potrošeno na putovanja u Ministarstvu odbrane, najviše je namijenjeno za administraciju, skoro 140 hiljada, dok će Vojska Crne Gore (VCG) za to potrošiti 18 hiljada eura.

Najmanje troškova po tom osnovu imaće Ministarstvo zdravlja, koje je za službena putovanja iz budžeta dobilo 23 hiljade eura.

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) na putovanja će potrošiti preko 95 hiljada eura, Ministarstvo ekonomskog razvoja skoro 90 hiljada eura, a Ministarstvo kapitalnih investicija 168.302 eura.

Za službena putovanja službenika Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta izdvojeno je 157.434 eura, za putovanja zaposlenih koji rade na obezbjeđivanju kvaliteta školstva 30.000, a za Upravu za sport i mlade 12.000 eura.

Za službena putovanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova predviđeno je 64.725 eura.

Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava po tom osnovu je namijenjeno 56.393 eura, a najveći trošak se planira za Upravu za izvršenje krivičnih sankcija-27 hiljada.

Trošak za službena putovanja zaposlenih u Ministarstvu javne u prave, digitalnog društva i medija je 192.600, od čega je najviše predviđeno za Upravu za inspekcijske poslove -172 hiljade eura.

Za službena putovanja zaposlenih u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izdvojeno je preko 114 hiljada eura, od čega za Nacionalnu turističku organizaciju 50 hiljada eura.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još