Za tri praznične večeri inspektori napisali kazne od 47.000 eura

 Za tri praznične večeri inspektori napisali kazne od 47.000 eura

izvor FOS media

Tokom tri praznične večeri obavljeno je 448 inspekcijskih nadzora, tokom kojih su utvrđene 32 nepravilnosti, saopštila je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Ona je saopštila da su u tom periodu izrekli 46 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 47.000 eura, prenosi portal RTCG. 

“Podnijeli smo i osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Zahtjevi se odnose na subjekte koji su prekršaj vršili više puta. Takođe, ispraznili smo i šest ugostiteljskih objekata zajedno sa kolegama iz Uprave policije”, istakla je Šljivančanin u Jutarnjem programu TVCG. 

Kad bi, kako je rekla, sumirali rezultate od početka godine, ona kaže da su izdali 148 prekršajnih naloga, u ukupnom iznosu od 164.850 eura, te podnijeli 58 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

“Cifra nije mala, posebno kad su u pitanju zahtjevi koji se podnose sudu, i mi ishode tih zahtjeva tek očekujemo”, rekla je Šljivančanin.

Kad su u pitanju najčešće nepravilnosti, ona je rekla da se uglavnom odnose na nepoštovanje fizičke distance među gostima, te distance među postavljenim stolovima.

Ona je upozorila i da gosti u kafićima mogu biti kažnjeni, što je bio slučaj nedavno u Baru.

Kazna za fizička lica, kako je rekla, iznosi 100 eura.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još