Zakupci plaža da stave kupališta u funkciju

 Zakupci plaža da stave kupališta u funkciju

foto Selver Vukovic

Javno preduzeće Morsko dobro apelovalo je još jednom na zakupce plaža da stave kupališta u funkciju

Shodno Ugovoru o korišćenju morskog dobra, zakupci plaža su bili dužni da stave kupališta u funkciju do prvog maja tekuće godine.

“Uzeli smo u obzir loše vremenske uslove tokom aprila, kao i tešku epidemiološku i finanansijsku situaciju, tako da smo taj rok produžili do kraja ovog mjeseca. JPMD još jednom poziva sve zakupce plaža da stave kupališta u funkciju, time što će postaviti plažni mobilijar, na propisan način vidno obilježiti ograđivanje vodene strane kupališta postavljanjem povezanih bova, bove, obezbijediti redovno održavanje čistoće, pripremiti objekte i organizovati spasilačke službe, a sve u skladu sa Uslovima za uređenje kupališta, urabnističko-tehničkim uslovima izdatim od strane Javnog preduzeća”, kazala je pomoćnica direktora Morsko dobro Iva Franeta.

Ona je, u skladu sa protokolom Ministarstva zdravlja, pozvala sve korisnike da se pridržavaju jasno propisanih mjera u cilju suzbijanja pandemije COVIDA 19, “kako bi realizovali uspješnu turističku sezonu”.

“Mi se trudimo da pružimo podršku svim našim zakupcima, imajući u vidu okolnosti koje smo naveli. Ukoliko zakupci ne stave kupališta u funkciju do određenog roka smtraće se da su izvršili težu povredu ugovorenih obaveza, a nakon čega slijedi opomena pred raskid ugovora”, istakla je Franeta.

JP Morsko dobro pozvalo je građane da prijavljuju nepravilnosti koje se nalaze u zoni morskog dobra, putem zvanične Instangram stranice mosrkodobro.official i putem zvaničnog maila Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još