Zaplijenjeni kokain pripadao škaljarskom klanu?

 Zaplijenjeni kokain pripadao škaljarskom klanu?

izvor Pobjeda

Ukoordinisanoj akciji službenika Uprave policije i Uprave carine zaplijenjena je rekordna količina od 1.400 kilograma kokaina i uhapšene su za sada dvije osobe, otac i kćerka Budimir i Marina Krstović, vlasnici hangara u kojima je droga bila skladištena u zetskom selu Mojanovići.

Prema saznanju Vikend novina, u pitanju je kokain koji pripada “škaljarskom klanu”, a koji je ustaljenom rutom u specijalnom kontejneru, sakriven u pošiljci banana, stigao iz Južne Amerike, odnosno Argentine teretnim brodom koji je istovaren u Luci Bar. Upravo u Luci Bar, na osnovu dojave međunarodnih službi, carinici i policajci su namjerno izbjegli detaljnu kontrolu spornog kontejnera sa bananama i dozvolili da isti napusti carinsku zonu, kako bi mogli da ga prate i da ih on dovede do naručioca. Međutim, naručilac je očigledno znao šta mu se sprema, te je policija mogla da uhapsi jedino vlasnike hangara u kojem je droga skladištena.

Budimir i Marina Krstović su nakon hapšenja sprovedeni u Više državno tužilaštvo, gdje im je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata. Oboje su negirali krivično djelo koje im se stavlja na teret, a to je neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Mada se radi o najvećoj zapljeni kokaina na teritoriji Crne Gore, policija se oglasila samo šturom objavom od nekoliko rečenica na Twitteru.

– U akciji ‘187’ policija u saradnji sa Upravom prihoda i carina zaplijenila je 1.205 pakovanja kokaina u Mojanovićima, u Zeti, ukupne težine preko tone. Droga je pronađena u pošiljci banana. Dvije osobe lišene su slobode – navela je Uprava policije na Twitteru.

Portparolka Višeg državnog tužilaštva, tužiteljka Lepa Medenica, saopštila je da im je Uprava policije zbog toga podnijela krivičnu prijavu protiv Buda Krstovića i Marine Krstović zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

– Po nalogu ovog tužilaštva oni su uhapšeni, a nakon koordiniranih aktivnosti tužilaštva sa Upravom policije, kada je u isporuci banana pronađeno oko 1.400 kilograma kokaina – dodala je Medenica.

Prema podacima CRPS Budimir Krstović do prošle godine bio je vlasnik firme “San Francisko”, koja se bavila uvozom južnog voća, odnosno banana, zbog čega je i dobio nadimak Budo Banana. Ta firma je krajem 2019. godine otišla u stečaj, nakon čega je likvidirana, međutim Krstović se očigledno nastavio baviti “uvozom”. Naime, on sa kćerkom ima još par firmi koje su registrovane u Srbiji i to u Novoj Pazovi, a koje se bave upravo uvozom voća i povrća. Jedna od tih firmi je i “K.B. Company 2014”, u kojoj je Marina direktor, dok je Budimir pravni zastupnik.

Budimir Krstović inače je stricIgora Krstovića, koji je 28. januara prošle godine ranjen u Zeti. Igor Krstović je navodno bio blizak “škaljarcima”, a potvrda da je njegovo ranjavanje dio rata kotorskih klanova stigla je ubrzo hapšenjem osumnjičenihVidoja Stanišića, navodno bliskog “kavčanima” i Dragiše Bulatovića.

izvor: Pobjeda

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još