Zatvaranje grada, ako se ne poštuju mjere

 Zatvaranje grada, ako se ne poštuju mjere

foto Selver Vukovic

U petak 12.02.2021.god u Kabinetu predsjednika održan je sastanak užeg Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje opštine Ulcinj, kojim je presjedavao predsjednik Opštine Loro Nrekić, u sledećem sastavu: Loro Nrekić – rukovodilac opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Hadixha Gjoni , Astrit Hoxha, Vaso Radović, Sadije Hollaj – vd direktorica Doma Zdravlja Ulcinj, Srdjan Vujović – Direktorat za vandredne situacije CG, Saubih Mehmeti – načelnik Službe zaštite i spašavanja Ulcinj i Skender Kalezić – direktor Doo Komunalne dijelatnosti, članovi Opštinskog tima.

Teme sastanka su bile : Trenutna epidemiološka situacija u gradu i rizik od poplava.

Na sastanku su donijeti slijedeći zaključci :

1) Pozivaju se Inspekcijski organi, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, da dosljedno i u kontinuitetu nadziru sprovodjenje važećih epidemioloških mjera i da o rezultatima kontrola redovno izvještavaju Opštinski tim za zaštitu i spašavanje.

2) Uputiti Zahtjev Ministarstvu zdravlja za davanje saglasnosti Domu zdravlja Ulcinj za dodatno angažovanje radne snage ( medicinskog kadra ) i nabavku nedostajuće medicinske opreme, kako bi se što efikasnije organizovao rad u svrhu suzbijanja virusa uslijed povećanog broja inficiranih.

3) Povodom pogoršane epidemiološke situacije i velikom rastu broja oboljelih u Ulcinju, ukoliko gradjani ne budu odgovorni u poštovanju mjera koje su na snazi i ne reduktuju svoje dnevne obaveze, predložiće se potpuno zatvaranje grada.

4) Obratiti se Ministarstvu poljoprivrede sa Zahtjevom za pomoć poljoprivrednim gazdinstvima i ostalim domaćinstvima, koji su trpe velike štete od poplava.

5) Opština Ulcinj će interventno dodijeliti pomoć ugroženim mještanima Anamalskog područja uslijed poplava, u skladu sa njihovim potrebama i zahtjevima u vidu nabavke stočne hrane, goriva i pšeničnog sjemena.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još