Završeno postavljanje napera na Adi

 Završeno postavljanje napera na Adi

foto Selver Vukovic ; opis : naper na Adi

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u saradnji sa resornim Ministarstvom ekologije, planiranja prostora i urbanizma uspješno realizovalo postavljanje napera na terenu po Projektu hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane, koji je po ranijem nalogu Ministarstva uradio profesor Sava Petković.

Iz Morskog dobra navode da je javnost imala priliku da se upozna sa vidljivim efektima izvedenih radova, koji su omogućili ponovno formiranje plaže sa obije strane postavljenog napera. 

” Kako je riječ o ekspreimentalnom rješenju i potencijalno privremenim mjerama na sprječavanju erozije na području Ade Bojane, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u Predlogu plana korišćenja sredstava za 2021. godinu predvidjelo dodatnih 300.000,00 € za izradu još dva slična napera, takođe po projektu profesora Save Petkovića”, naveli su iz Morskog dobra, dodavši da je realizaciji tog posla Javno preduzeće spremno da pristupi odmah po dobijanju saglasnosti na Plan korišćenja sredstava od strane Vlade Crne Gore.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još