Zbog kršenja saobraćajnih propisa 51 vozač lišen slobode

 Zbog kršenja saobraćajnih propisa 51 vozač lišen slobode

Tokom vikenda u Crnoj Gori su se dogodilo 64 saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile teške tjelesne povrede a 20 osoba je zadobilo lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako kažu, povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, zbog počinjenih prekršaja, registrovano je i sankcionisano 1.580 vozača.

Dodaju da ono što i dalje zabrinjava je da je čak 51 vozač isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

“Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašija, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, (uključujući i mlade vozače) za koje je, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, propisano lišavanje slobode”, navodi se u saopštenju.

Apelujemo na vozače, kazali su iz Uprave, da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

“Službenici saobraćajne policije Uprave policije će i u narednom periodu nastojati da, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama”, zaključeno je u saopštenju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još