Zbog nevremena moguća klizišta i odroni, narednih dana snijeg i južni vjetar

 Zbog nevremena moguća klizišta i odroni, narednih dana snijeg i južni vjetar

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji. Upozoravaju da se zbog obilne kiše očekuje porast vodostaja rijeka, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona.

Iz MUP-a podsjećaju da se na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u periodu od danas do 11. januara 2021. godine, na području Crne Gore očekuju nestabilne vremenske prilike.

“Najavljena meteorološka situacija usloviće obilniju količinu kiše u centralnim predjelima, na primorju i planinskom zaleđu Jadrana. Jača kiša se očekuje danas, a potom u periodu od petka do nedjelje. Na sjeveru se u istom periodu očekuju intenzivnije sniježne padavine. Za 6. i 10. januar očekuje se jak južni vjetar, a u višim predjelima na sjeveru imaće i olujni karakter”, navodi se u saopštenju.

Zbog obilne kiše, kako dodaju iz MUP-a, očekuje se porast vodostaja u rijekama, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona.

Zbog prognozirane meteorološke situacije, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim vremenskim prilikama.

“Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama. Direktorat za vanredne situacije MUP-a će sa nadležnim službama i organima pratiti situaciju na terenu i reagovati u skladu sa razvojem događaja”, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još