Ženama u partijama pola miliona eura

 Ženama u partijama pola miliona eura

Izvor: Skupština

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja za ženske parlamentarne organizacije izdvaja skoro pola miliona eura na godišnjem nivou.

Prema tim podacima, u maju su izdvojena 34.904 eura za redovni rad ženskih organizacija u političkim partijama, piše Dan.

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak kazala je za Dan da je izdvajanje za ženske organizacije vrlo korisno ukoliko se novac troši na pravi način. Ona je, međutim, ukazala da je kontrola veoma važna.

“Trebalo bi da bude urađena kontrola i, s obzirom da su to zasebni računi, da se vidi da li su računi na ženske organizacije ili računima raspolaže neko drugi. Pitanje je kako se ta sredstva troše od partije od partije, a mislim da je korisno provjeriti da li se troše na pravi način. Izdvajanje za ženske organizacije jeste iskorak jer doskoro nije bilo sredstava, već je to zavisilo od dobre volje ovlašćenih lica u partijama”, istakla je Bošnjak.

Pojedinačno, za prethodni mjesec najviše novca su dobile Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, po 3.545 eura.

Isti iznos su dobile i koalicije „Odlučno za Crnu Goru“, koju čine DPS i Liberalna partija, Albanska koalicija „Jednoglasno”, koju čine Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca i Demokratski savez u Crnoj Gori, „Albanci odlučno”, to jeste Nova demokratska snaga Forca, Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca, Perspektiva i Unija Tuzi, koalicija „Mir je naša nacija“, koju čine Demokratska Crna Gora i Demos, koalicija „Crno na bijelo“, čiji su konstituenti GP URA i Stranka pravde i pomirenja, i koalicija „Za budućnost Crne Gore“, sastavljena od Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene, DNP-a, SNP-a, Radničke partije, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još