Zenka: Garašanin i Milošević žive i djeluju u liku apostola iz Vlade

 Zenka: Garašanin i Milošević žive i djeluju u liku apostola iz Vlade

Ideja vlade “srpskog sveta” jeste da jednom odlukom izbrišu 50 odsto Albanaca i drugih manjina, smatra predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka.

Saopštenje Zenke prenosimo u cjelosti: 

Istine radi, mi Albanci od ove Vlade ništa dobro ni očekivali nijesmo, ali da će ovako brzo i bez ikakvog pardona već u prvim mjesecima svoje vladavine krenuti u najbrutalniji obračun sa manjinama ipak nismo računali, misleći da su napokon naučili nešto od dalnje i bliže historije . 

Ipak nisu. 

Vlada samozvanih apostola najavljuje da će jednim prostim dizanjem ruku desetine hiljada Albanaca (i desetine hiljada drugih manjinskih naroda)ostaviti bez državljanstva, bez prava biranja ,bez svojih vjekovnih ognjišta sa kojih su privremeno otišli u bijeli svijet zarad poboljšanja svojih životnih potreba. 

U 21. vijeku teško je svatiti da  još uvijek žive ideje koje razbaštinuju na desetine hiljada pripanika manjinskih naroda . 

Istovremeno hiljadama drugih daju državnost, nije ništa drugo no poruka: “Ako vas ratom nismo počistili onda ćemo se ovako obračunati sa vama ” . 

Jednom riječju Čubrilović, Garašanin, Ranković, Milošević još uvijek žive i djeluju u liku vlade samozvanih apostola. 

Gospodo apostoli, nosioci i izvršitelji ideja “srpskog sveta” jeste li opšte makar malo svijesni da osim vašeg sveta, u Crnoj Gori i te kako živi  i svijet Crnogoraca , živi svijet  Albanaca i drugih manjina . 

Živi srž multinacionalnosti i multikonfesionalnosti, živi ideja zajedničkog života .
Zar stvarno računate na Crnu Goru vršeći negaciju sviju nas ?. 

Živo me intersuje koji će biti vaš sljedeći koraci. Da nećete možda toj dijaspori uduzeti i ona uložena materijalna dobra u svojoj Crnoj Gori (kako ste krenuli i to je za očekivati). 

Zar svarno mislite da ćete Crnogorce ubjediti da nisu Crnogorci, da manjine (Albance Bošnjake i Hrvate) mogu imati života u Crnoj Gori jedino ako prihvate vaša pravila suživota , tj. ili dio ” srpskog sveta” ili put pod noge. 

Gospodo, možda vam može biti, ali vrijeme će pokazati i dokazati žive li u Crnoj Gori Crnogorci vrijedni Crne Gore i žive li manjine koje su 2006. godine rekli jedno veliko “da” Crnoj Gori. 

Ova Crna Gora je obnovlila svoju državnost slobodnom voljom sviju nas,
poštujući vrijednosti sviju nas. Ova Gora Gora je stvorena voljom a ne mržnjom. 

Najveća vrijednost ove države je što ne moramo da se stidimo jedan drugoga i što gledamo ponosno jedan drugoga. Može biti da je ovo i osveta prema Albancima zato što nisu vezali svoju sudbinu za “srpski svet ” . 

Ko zna, može biti i osveta Crnogorcima koji su devedesetih godina na vrijeme uvidjeli pogubnost i zlo tadašnjih politika oko nas, pa umjesto da u svojim manjinama vide  neprijatelja oni su pružili ruku zajedničkog života poštujući međusobne vrijednosti

Tražeći greške dosadašnjih vlasti, vi najveći grijeh vidite u postojanju Crne Gore i Crnogoraca, a grešku vidite u postojanju multinacionalne Crne Gore. 

Gospodo, na pragu smo sezone i umjesto da već jednom krenete sa predsezonskim pripremama i planovima, vi planirate demografske promjene u Crnoj Gori. 

Recite gospodo sa čim dočekujete našu dijasporu kad budu došli na godine odmore: zar muštulukom da neće više biti punopravni građani ove države, da neće moć birati niti da budu birani, da će imati ista prava ka turisti iz Kine, da umjesto njih pravo biranja dajete drugima?

Može biti da osjećate da vi se može, pa zato udarate po svemu što vam je godinama smetalo (vašoj politici ), gazeći bezobzirno po svemu što Crnu Goru čini Crnom Gorom . 

Normalno, dalo se i očekivati da ćete u ostvarivanju svojih ideja krenuti od  manjininskih naroda (kao bitne podrške Crnoj Gori) jer kad nas budete sredili onda sa Crnogorcima lako. 

Hoće li baš tako biti? Vidjećemo. 

Albanci sigurno neće sjedjeti i pomiriti se gubitkom prava za 50 odsto svoga naroda.

Budite sigurni da ćemo maksimalno zaštititi prava naših porodica i naše braće iz dijaspore.

Često se pitam, mada zalud: Jeste li se pitali koji putkako to da nemate ama baš nijednom podršku manjina u tim vašim projekcijama ?, 

Kako to da se pozivate u svemoćnog Boga, a u vašim djelima svega ima samo Boga nema?

Od Albanaca, dokle god nastupate ovako (bezobzirno i diskriminatorski) imaćete uvijek jedno veliko “ne”.  

Multinacionalnoj i multikonfesionalnoj Crnoj Gori opet jedno veliko “da”. 

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još