Zenka optužuje “Koaliciju za novi početak” da kupuje glasove

 Zenka optužuje “Koaliciju za novi početak” da kupuje glasove

Mehmed Zenka

Lider Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka optužuje koaliciju “Za novi početak” predvođenu Građanskim pokretom URA da se sprema za kupovinu glasova, a kaže i da već neformalno pregovara sa Forcom i Demokratskom partijom socijalista o formiranju nove vlasti.

U srijedu će na biračkom mjestu broj 5 biti ponovljeno glasanje. Prigovor je dostavila Koalicija Za novi početak, a u Demokratskoj uniji Albanaca I DPS-u ne očekuju da bi se nešto moglo promijeniti u odnosu na preliminarne rezultate izbora, iako su promjene u broju mandata moguće.

” Očekujemo potvrdu preliminarnih rezultata izbora. Građani će podržati one koje su i prvi put, tako da ne očekujem da će se bilo šta promijeniti”, rekao je nosilac liste koalicije DPS-BS dr Haki Mavrić.

Promjene ne očekuju ni u Demokratskoj uniji Albanaca.

” Dobiće I u srijedu isti odgovor građana, kao što su imali I prije. Očekivalali smo da ta Koalicija nema demokratski kapacitet da prihvati rezultate izbora”, rekao je Zenka, dodavši da koalicija oko GP URA pokušava da prekroji izbornu volju građana.

Iako uvjeren da će volja građana potvrditi preliminarni izborni rezultat, po kom bi novu većinu mogli da čine Zenkina koalicija- DUA i Demokratski savez u Crnoj Gori, DPS I FORCA, on salje ozbiljne optužbe na račun koalicije Za novi početak.

” Imamo ozbiljne indicije da su krenuli , jer nisu mogli na demokratski način da dobiju izbore, u kupovinu glasova. Ovim ponavljanjem izbora ide se na najniži mogući način –na kupovinu glasova I ostalih marifetluka da bi  mogli da promjene volju građana “, rekao je Zenka.

Na pitanje, ko kkreće u kupovinu glasova Zenka kaže: ” Oni koji su išli na to da ponovo ove izbore i koji ne umiju da priznaju poraz.

” Naši građani nas zovu, kažu da im idu po kuća, da im nude sve I svašta.Ali, mi smo ipak optimistični što se tiče savjesti naših građana”, rekao je Zenka.

Zenka I Mavrić su potvrdili da su neformalni pregovori oko formiranja vlasti u Ulcinju već počeli, te da će se nakon srijede intenzivirati. Zenka je poručio da mu je najbliži partner albanska nacionalna partija FORCA, kao I DPS- kao tradicionalni partner.

Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još