Zenka poručio sa Cetinja:Nemojte misliti da nemate Albance za sobom

 Zenka poručio sa Cetinja:Nemojte misliti da nemate Albance za sobom

izvor FOS media

Na Dvorskom trgu na Cetinju održava se građanski protest na kojem će, kako su ranije najavili iz grupe građana Cetinja, reći odlučno „NE“ daljoj fašizaciji i klerikalizaciji crnogorskoga društva.

Kako ističu, oni današnjim protestom žele da iskažu protest onima koji su ih prošle nedjelje trovali suzavcima, tukli gumenim mecima, pendrecima i gađali šok bombama, javlja Mediabiro.

Okupljeni kažu da su na Cetinju ljudi dobre volje i da traže jedino da ih niko ne briše i nipodaštava. Jedan od okupljenih kazao je da je da je došao da podrži zgažene, a kako ističe, zgažena je Crna Gora, javlja Mediabiro.

I Ulcinjani su pružili podršku Cetinjanima. Okupljenim građanima obratio se lider Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka i pisac Andrej Nikolaidis.

Zenka je kazao da nije došao na protest da brani ničiju politiku.

„Nemojte misliti da nemate Albance za sobom. Albanci još jednom zbore jedno veliko “da” ovoj našoj kući“, poručio je Zenka.

Nikolaidis : ” Da je spriječen helikopterski desant na Rumiju, ne bi bilo ni helikopterskog desanta na Cetinje“

Pisac Andrej Nikolaidis je, obraćajući se građanima, istakao da pravda i istina ne stanuju u etničkoj, nego u etičkoj zajednici.

„Politika krvi i tla ovdje je poražena 1945. Crnogorski antifašisti tada su iscrtali put sa kojega nam nema skretanja. Ne bratstvo i jedinstvo u porijeklu i krvi, nego bratstvo i jedinstvo u privrženosti vrijednostima koje dijelimo“, poručio je Nkolaidis, a prenosi agencija Mina.

On je pozvao građane da „pozdrave“, Demokratsku partiju socijalista jer, kako je kazao, sve „ovo što nam se dešava bez njih i njihovog dodvoravanja Amfilohiju ne bi bilo moguće“.

„Ima li ikoga u Crnoj Gori kome nije jasno: da je spriječen helikopterski desant na Rumiju, ne bi bilo ni helikopterskog desanta na Cetinje“, istakao je Nikolaidis.

On je rekao da se premijer Zdravko Krivokapić „boji da će ga, ako mu se omakne istina, istoga časa otresti srce“.

„Jedino nije bilo sigurno hoće li slagati da smo policiju gađali Molotovljevim koktelom, ili će slagati da smo digli dronove pa policiju bombardovali unučićima trinaestojulke“, dodao je Nikolaidis.

FOS Media

On je kazao da se potpredsjednik Vlade Dritan Abazović hvali kako je „baš on komandovao petosatnim hemijskim napadom na Cetinje, kako je baš on upravljao policijom koja je tog jutra od Cetinja napravila Černobil, policijom koja je suzavcem i šok bombama zasipala djecu, starce i starice“.

„Čega se pametan stidi, time se Dritan ponosi“, istakao je Nikolaidis.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još