Odlazak legende: Preminuo Džej Ramadanovski

 Odlazak legende: Preminuo Džej Ramadanovski

foto rtv.rs

Proslavljeni pjevač narodne muzike Džej Ramadanovski preminuo je danas u 56. godini, javlja “Nova.rs”.

Arhiva, foto: FOS Media
foto Daymotion

Ramadanovski je preminuo pošto mu je srce stalo. Ekipa Hitne pomoći je, kako su prenijeli mediji, pokušala reanimaciju.

On je u nedavnom intervjuu izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi koronavirus bio poguban za njega.

Džej je rođen u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dijete. Porodica Ramadanovski vodi porijeklo iz opštine Resan u Makedoniji.

Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvjesno vrijeme provodi živjeći sa bakom po majci, da bi posle zbog sklonosti ka maloljetničkoj delinkvenciji vrijeme do punoljetstva proveo po domovima za vaspitanje djece i omladine.

U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina “Zmaj” gde se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalu.

U to doba muzikom se bavio amaterski.

Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom.

Sa pjesmom “Zar ja da ti brišem suze” učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mjesto.

Tokom 1990tih bio je popularan u cijeloj nekadašnjoj Jugoslaviji, a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Njemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…)

Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine „Hajde da se volimo 2“, gdje je izveo jednu od svojih, tada popularnih pjesama ”Slažeš li se ti”.

Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mjesto sa pesmom „Imati pa nemati”.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još