U četvrtak Sajam knjiga

 U četvrtak Sajam knjiga

foto Portal Ulcinj

U četvrtka, 29. jula u 20.30 sati na Pristanu, biće otvorena tradicionalna kulturna međunarodna manifestacija „Sajam knjiga – Ulcinj 2021“, koji organizuju Opština Ulcinj, Turistička organizacija, Institut knjige i promocije iz Tirane i Centar za kulturu Ulcinj.

” Ovaj sada već kultni događaj, koji obilježeva 20. izdanje, trajaće pet dana, odnosno do 2.avgusta. Tokom trajanja sajma biće organizovane književne večeri posvećene velikanima pisane riječi, Radovanu Zogoviću i Rudolfu Marku” , navode iz TO Ulcinj.

Oni podsjećaju da se Sajam knjiga održava još od 2001. godine, te da svoja izdanja redovno predstavlja više od 50 izlagača iz Crne Gore, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona.

“ Sajam knjiga su do sada otvarali najpoznatija imena književnosti, kao i čelni ljudi država Crne Gore i Albanije i to predsjednik Filip Vujanović, Rexhep Mejdani, Aleksander Mojsiu, Bamir Topi, te više ministara kulture i obrazovanja iz država regiona.Ove godine ta čast će pripasti čelnicima akademija nauka i umjetnosti iz Crne Gore, Albanije i Kosova. Biće to sigurno prilika da oni u Ulcinju razgovaraju o jačanju međusobne saradnje u oblasti kulture između naših zemalja”, saopštili su iz TO Ulcinj

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još