Jednostavni trikovi kako da očistite sjedišta u automobilu

 Jednostavni trikovi kako da očistite sjedišta u automobilu

Izvor: Pixabay

Sjedišta u automobilima prave se od izuzetno čvrstih tkanina koje mogu izdržati velika opterećenja. Ali, na masnu hranu ili čokoladu su osjetljiva i mrlje će ostati. Kako ih ukloniti? Osim specijalizovanih sredstava koje možete kupiti u prodavnicama, odgovor bi mogao biti i u vašem domaćinstvu.

Protiv mrlja na sjedištima možete se boriti pjenom za brijanje, vodom u koju ćete dodati malo sirćeta ili, ako ne volite taj miris, malo limuna.

Nanesite pjenu za brijanje na dio sjedišta koja su prljava ili masna, pričekajte minut i potom cijelu površinu dobro prebrišite suvom krpicom.

Koristite li sirće, dodajte ga malo u posudu s toplom vodom. Možete dodati i malo tečnog deterdženta za pranje suđa. Lagano namočite prljavi dio sjedišta, pa nekoliko minuta kasnije pređite krpicom koju ste namočili samo u čistoj vodi, a potom, opet nekoliko minuta kasnije, prebrišite sve suvom krpicom. Isto važi i za limunov sok, koji možete upotrijebiti umjesto sirćeta.

Ako vam, pak, ove kućne čarolije ne riješe problem, moraćete da kupite specijalizovano sredstvo ili odvezete automobil na profesionalno čišćenje, piše Revija HAK.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još