Mezoterapijom do podmlađivanja kože

 Mezoterapijom do podmlađivanja kože

Mezoterapija je procedura kojom se postiže podmlađivanje kože, odnosno redukovanje znakova starenja kože kao što su bore, suva i opuštena koža.  Podrazumijeva ubrizgavanje mezoterapijskih koktela u srednji sloj kože, koji sadrže regenerativne supstance. Supstance koje se mogu koristiti su hijaluronska kiselina, kompleks vitamina i aminokiselina koji stimulišu ćelijski metabolizam i podstiču podmlađivanje kože. Koncetracija i izbor sastojaka zavisi od stanja kože i dermatolog je određuje individualno za svakog pacijenta. Za postizanje efekta je obično potrebno nekoliko tretmana u  zavisnosti od prethodnog stanja kože i regije koja se tretira (lice, vrat, dekolte), a kao rezultat se može očekivati poboljšan izgled kože, jedra, podmladjena i svježa koža- kazala je za Portal Ulcinj  dr Ivana Vučeljić, specijalista dermatovenerolog.

Prema njenim riječima, mezoterapija pozitivno utiče na kožu koja pokazuje znake starenja i umora. S obzirom na to, kako je kazala, da već posle 30. godine, a naročito poslije 40. počinje da se smanjuje proizvodnja hijalurona i lučenje kolagena i elastina u koži, pojavljuju se prve bore, koža se tanji i vezivna tkiva postaju slabija, potrebno ju je dodatno njegovati i nahraniti.

-Sama procedura je vrlo jednostavna i gotovo bezbolna. Mezoterapijski kokteli se ubrizgavaju u kožu veoma tankom iglom na svakih 0.5-1.5 cm kože, nakon čega se primjenjuje kratka masaža- kazala je dr Vučeljić, iz ZU “Tesla Medical” Berane.

Rizici i neželjeni efekti mezoterapije

Adekvatnom tehnikom neželjeni efekti su svedeni na minimum. Bol se rijetko javlja i može se redukovati korišćenjem lokalnih anestetičkih krema.  Crvenilo i blag otok se može javiti neposredno nakon procedure, traju kratko i predstavljaju normalnu reakciju tkiva.

Prednosti  mezoterapije

To je prirodan, neinvazivan metod podmlađivanja kože. Koža dobija vitamine, hijaluronsku kiselinu i hranljive sastojke koji joj nedostaju, koža postaje glatka i hidrirana, efekat je brz i dugotrajan. Sitne bore nestaju, duboke bore se manje vide.

Mezoterapija lica je bitna procedura tokom zimskih, hladnih i vjetrovitih dana kada je naša koža  izložena raznim negativnim vremenskim uticajima, koji mogu dovesti do njenog isušivanja,  pucanja i iritacije.

Dr Vučeljić preporučuje da je potrebno koristiti I odgovarajuće kreme kako bi njega bila kompletna i kako bi se spriječio gubitak vlažnosti kože.

-Kreme ne treba da budu samo na bazi  hidrantnih supstanci već i na bazi ulja. Masnoće u kremama prave film na našoj koži i ne dozvoljavaju odavanje vode- istakla je dr Vučeljić i preporučuje da je potrebno nanositi  kreme dva puta u toku dana, a obavezno nakon pranja lica, tuširanja, kao i prije izlaska na hladnoću.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još