Pet jednostavnih trikova za zdravu ishranu koja daje rezultate

 Pet jednostavnih trikova za zdravu ishranu koja daje rezultate

ilustracija

Potrudite se da se sjetite ovih savjeta kad god možete i budite sigurni da rezultati neće izostati.

Postoje jednostavni trikovi koji će vam pomoći da se hranite zdravo, a jeftino, a neće vam oduzeti ni mnogo vremena.

1. Bilo da pijete mlijeko zato što ga volite, ili ga dodajete u kafu, ili pravite pire krompir, namirnica je koja se nalazi u skoro svakom frižideru. Kada kupujete mlijeko, birajte ono s manje masti i već ste napravili dobar korak ka vašem zdravlju unošenjem manje mliječne masti.

2. Malo masnije meso, svakako jeste i slasnije… Ali i manje zdravo. Kada birate meso u marketu, neka ono bude malo suvlje i “posnije”.

3. Ne morate voditi računa da stalno jedete hranu koja je bez masti i holesterola. Dovoljno je da se samo za svaki obrok zapitate kakav je bio onaj prethodni. Ukoliko ste za ručak imali nešto masnije, za večeru obavezno povedite računa.

4. Ukoliko ste imali obrok ili ste cio dan jeli visokokalorična jela, morate malo usporiti. Balans je ono što morate imati u vidu. U tim slučajevima, povedite računa da ne pretjerate s ukupnim dnevnim unosom kalorija.

5. U kupovini namirnica pogledajte dobro deklaracije. Nećete ni vjerovati koliko sve proizvoda koje konzumiramo svakodnevno obiluje šećerom. Međutim, postoje i namirnice koje imaju ili znatno manje šećera, ili ih nemaju uopšte. Uvijek birajte te namirnice, naročito ukoliko se one često nalaze na vašem meniju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još