Ulcinjski ” kastanjik”- RECEPT

 Ulcinjski ” kastanjik”- RECEPT

“kastanjik”- recept je za 10 osoba

Vrijeme je praznika, a praznici su idealan period za konzumiranje slatkiša, bez griže savjesti. Svaka domaćica voli da u ovom periodu pored tradicionalnih, isprobanih i provjerenih torti i slatkiša, na meni uvrsti i nešto novo. Mi vam donosimo recept za Ulcinjski ” kastanjik” ili puding od kestena. Sve što vam treba su kesteni, voda i šećer. U prodaji kestena ima, tako da obavezno probajte ovu poslasticu, koja je veoma jednostavna i laka za pripremu. Ne iziskuje puno truda, niti novca, a krajnji rezultat je fantastičan.

” Gastronomsko blago Ulcinja”

Recept je objavljen u knjizi “ Gastronomsko blago Ulcinja”, u kojoj su sadržana tradicionalna jela ovog primorskog grada.

POTREBNO :

1 kg kestena ( osušenih), 4-5 kašika šećera i voda

PRIPREMA:

Kestene kuvamo deset minuta, kako bi ih lakše oljuštili. Oljuštene, isperemo vodom i stavimo u novu posudu za kuvanje. Prelijemo vodom i kuvamo oko dva sata. Tokom kuvanja, dodajemo vode po potrebi, da kestenje bude prekriveno vodom.

Da su skuvani, znamo kada ih možemo izgnječiti viljuškom. Pri kraju kuvanja, dakle kada kesteni omekšaju, dodamo šećer i kuvamo još pet minuta na laganoj vatri. Služiti u malim zdjelama, ohlađeno.

Pročitajte još