“Najmanje što treba da učinimo za zdravlje je da se vakcinišemo”

 “Najmanje što treba da učinimo za zdravlje je da se vakcinišemo”

Izvor: PR Centar, Arhiva

U susret vakcinaciji protiv korona virusa mišljenja su podijeljena, a građani strahuju i od vakcine i od korone. S druge strane, stručnjaci poručuju da će građani vakcinacijom najbolje zaštiti zdravlje.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić istakao je da je vakcinacija najbolji način zaštite zdravlja, naročito od bolesti koje, kao što je kovid, parališu čitav svijet.

“Čitav život kao pedijatar posvetio sam borbi za imunizaciju, vakcinaciju i zaštitu djece. Ovoga puta ne odnosi se na djecu, jer Bogu hvala teža klinička slika zaobilazi djecu i javlja se kod odraslih. Najmanje što bi trebalo da učinimo da zaštitimo sopstveno zdravlje jeste da iskoristimo jedini sada dostupni lijek protiv kovida, a to je vakcina”, kazao je Danu Kavarić.

Ističe da je sve što se primjenjuje u medicini zasnovano na nauci i potkrijepljeno je dokazima.

“Moramo se držati naučnih informacija i naučnih podataka, i ono što je dostupno u naučnoj dokumentaciji iz svijeta govori da se radi o vrlo kvalitetnom efektu koji se pojavljuje nako vakcinacije”, poručuje Kavarić.

Podsjećamo, šefica kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović istakla je juče da ta organizacija ne preporučuje obavezno uvođenje vakcinacije protiv korona virusa, jer imperativne norme nisu pravi put kada je riječ o uspješnom sprovođenju imunizacije, pa je na zemljama da odluče da li će vakcinacija protiv Kovida-19 biti obavezna ili ne.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još